Cupcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Pureer 80 g mango met 50 ml water en snijd de rest van de mango in blokjes. Hak de chocolade. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom de bloem met bakpoeder en suiker. Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de eieren, mangosap en vanillemerg. Meng beide mengsels door elkaar en spatel de mangoblokjes en chocolade door. Zet de caises in de cupcaketray en vul de vormpjes driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
Mangocompote
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng met de gembersiroop en de abrikozenjam.
Mascarponecrème
Roer de boter met de poedersuiker in circa 10 minuten luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit en roer door de boter. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit een dubbele ring mascarponecrème op de afgekoelde cupcakes en vul ze met de mangocompote. Schraap met een mes schaafsel van de reep chocolade en garneer de cupcake ermee.
20 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties