De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladekoekjes-taart

Deze Chocoladekoekjes-taart is net zo lekker als dat 'ie eruit ziet. Daar word je blij van. 

30 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Chocoladekoekjestaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze Chocoladekoekjes-taart is net zo lekker als dat 'ie eruit ziet. Daar word je blij van. 

Bereidingswijze

Ganache 
Hak de chocolade in stukjes en doe het in een kom. Breng de room tegen de kook aan en giet dit op de chocolade. Laat de chocolade rustig smelten in de hete room en roer het voorzichtig door totdat je een mooie gladde, glanzende chocoladecrème hebt. Dek de ganache af met plasticfolie en laat deze buiten de koelkast afkoelen. 

Koekjes 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer in de mixer de zachte boter met de bruine suiker, kristalsuiker, zout en de vanille cremig. Voeg daarna het ei toe en vervolgens de bloem en het bakpoeder. 

Stap 2: 
Hak de chocolade. Meng de chocolade stukjes door het deeg en verdeel daarna in 7 stukken. Rol het deeg tot bollen, leg op een bakplaat en druk plat tot een doorsnede van circa 15 cm. 

Stap 3: 
Bak de koeken circa 10 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen. 

Opbouw 
Besmeer de koeken met de ganache en stapel ze op elkaar. Laat de taart, ingepakt in plasticfolie, circa 30 minuten opstijven in de koelkast voordat je het aansnijdt. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker