Ganache
Hak de chocolade in stukjes en doe het in een kom. Breng de room tegen de kook aan en giet dit op de chocolade. Laat de chocolade rustig smelten in de hete room en roer het voorzichtig door totdat je een mooie gladde, glanzende chocoladecrème hebt. Dek de ganache af met plasticfolie en laat deze buiten de koelkast afkoelen.
Koekjes
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer in de mixer de zachte boter met de bruine suiker, kristalsuiker, zout en de vanille cremig. Voeg daarna het ei toe en vervolgens de bloem en het bakpoeder.
Stap 2:
Hak de chocolade. Meng de chocolade stukjes door het deeg en verdeel daarna in 7 stukken. Rol het deeg tot bollen, leg op een bakplaat en druk plat tot een doorsnede van circa 15 cm.
Stap 3:
Bak de koeken circa 10 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.
Opbouw
Besmeer de koeken met de ganache en stapel ze op elkaar. Laat de taart, ingepakt in plasticfolie, circa 30 minuten opstijven in de koelkast voordat je het aansnijdt.
0 reacties