De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-rozentaart

90 min kooktijd
Chocolade-rozentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Brownielagen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartpannen in en bekleed de bodems met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie en meng de boter erdoor. Meng de melk door het chocolademengsel. Klop de eieren met de suiker schuimig. Meng de bloem met het bakpoeder en de cacaopoeder. Roer het chocolademengsel door het eimengsel. Spatel het bloemmengsel door het chocolade-eimengsel tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de taartpannen. Bak de brownielagen in de oven in circa 40 minuten gaar.

Witte chocolade-rozencrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de banketbakkersroom een pan met de melk en het vanillemerg aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de suiker los. Voeg de bloem, een klein scheutje warme melk en het rozenwater toe en roer goed door. Meng de warme melk door het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Hak de witte chocolade en smelt deze au bain-marie. Roer de boter met poedersuiker luchtig en meng met de helft van de banketbakkersroom. Bewaar de andere helft voor de chocoladecrème. Voeg de gesmolten chocolade al kloppende toe aan de crème. Schep de crème op de brownielagen en stapel de bodems op elkaar. Bewaar de overgebleven witte chocolade-rozencrème.

Pure chocolade-rozencrème
Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de resterende banketbakkersroom erdoor. Voeg de overgebleven witte chocolade-rozencrème en de gesmolten chocolade al kloppend toe aan de crème. Bestrijk de taart rondom met de chocoladecrème. Schep de rest van de chocoladecrème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit flinke rozetten rondom en bovenop de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker