De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolade-fudgetaart

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng voor de cake 300 ml water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen.

80 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chocolade-fudgetaart

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng voor de cake 300 ml water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen.

Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder met elkaar. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag en laat circa 1 uur rusten.

Vet de bakvormen in met een beetje boter. Bekleed de ingevette vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cakes circa 50 minuten goudbruin en laat ze na het bakken afkoelen. Bewaar de kruimels.

Draai voor de crème de boter met de poedersuiker luchtig. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat circa 4 minuten draaien. Besmeer de cake met de crème. Zet de taart aan met de achtergehouden cakekruimels.

Tip: ook lekker met verse frambozen!

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Hallo allemaal, Heb de taart voor onze dochter gemaakt, zij houd erg van chocolade taart en vo d de taart.ook erg lekker zo lekker dat ik hem nog een keer ga maken voor haar verjaardag, was een verzoek van haar.

Echt een aanrader groetjes Karin
Karin Holwerda
03-04-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.