Chocolade-bietentaart

26
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Taart
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de taartvorm in. Schil en rasp de bieten. Smelt de chocolade au bain-marie. Splits ondertussen de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Meng de geraspte biet, amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder, kardemom en zout door het eidooiermengsel. Voeg op het laatst de warme gesmolten chocolade toe. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Meng met een spatel een kwart van het eiwit door het bietenmengsel. Spatel daarna voorzichtig de rest van het eiwit erdoor. Schenk het beslag in de springvorm en strijk glad. Bak de taart in circa 50 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

Bieten-roomkaastopping
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het amandelschaafsel in circa 8 minuten goudbruin. Meng de roomkaas met de poedersuiker. Voeg bietensap toe aan de helft van de roomkaas. Bestrijk de taart met de twee kleuren roomkaas in kleine pieken. Garneer het geheel met de geroosterde amandelen en rasp er pure chocolade overheen.

Ingredienten

1
Porties

Taart

  • 300 g rauwe biet
  • 300 g pure chocolade
  • 6 grote eieren
  • 200 g rietsuiker
  • 180 g amandelmeel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1.5 el cacaopoeder
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 mespuntje zout

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • hoge gekartelde taartvorm van 18 cm doorsnede
  • bakpapier
  • blokrasp
  • keukenmachine of handmixer
  • rasp
Geef je waardering
26