Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rooster de hazelnoten en amandelen in de oven. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en schenk het bier erbij. Haal de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de suiker erdoor. Meng in een kom, met een garde, de bloem, cacaopoeder en bakpoeder. Hak de noten fijn en meng ze met een snufje zout door het bloemmengsel. Roer het bier, de karnemelk en de eieren erdoor. Vet de bakvorm in en leg een vel bakpapier op de bodem. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.
Roomkaascrème
Klop de boter met de poedersuiker luchtig en meng de roomkaas erdoor. Bestrijk de boven- en zijkant van de cake met de roomkaascrème. Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder.
Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bestuif het cellofaan met cacaopoeder en strijk de getableerde chocolade eroverheen. Laat de chocolade uitharden op een koele plek. Breek de chocolade in stukken en garneer de zijkant van de taart ermee.
70 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties