Wij durven te wedden dat je geen enkele chocoladetaart kan vinden die makkelijker is om te maken dan deze. Gauw uitproberen dus.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Bodem

  • 8 Medjoul dadels
  • 250 g walnoten
  • 1 el rauw cacaopoeder
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 mespuntje zout

Vulling

  • 120 g ahornsiroop
  • 3 avocado's
  • 1/2 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 60 g rauw cacaopoeder
  • cacaopoeder om te bestuiven

Extra nodig

  • ronde taartvorm 22cm doorsnede
  • foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 30 minuten

Bodem

Stap 1:
Bekleed de taartvorm met plasticfolie of bakpapier. Snijd de dadels in stukken. Rasp de sinaasappel. Maal de walnoten, cacaopoeder, lijnzaad, kaneelpoeder, dadels, sap en rasp van de sinaasappel en het zout in de foodprocessor tot een kleverige massa. Druk deze massa stevig aan op de bodem van de vorm. Zet de vorm even in de koelkast.

Vulling

Stap 1:
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd in stukken. Voeg de ahornsiroop, avocado, vanille en het cacaopoeder toe aan de foodprocessor en pureer tot een gladde massa.

Stap 2:
Verdeel de vulling over de bodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Laat deze taart liefst een hele nacht in de koelkast opstijven. Bestuif met cacaopoeder.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

213
Chocolade-avocadotaart
Chocolade-avocadotaart