De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-avocadotaart

Wij durven te wedden dat je geen enkele chocoladetaart kan vinden die makkelijker is om te maken dan deze. Gauw uitproberen dus.

1440 MIN
Chocolade-avocadotaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Wij durven te wedden dat je geen enkele chocoladetaart kan vinden die makkelijker is om te maken dan deze. Gauw uitproberen dus.

Bereidingswijze

Bodem

Stap 1:
Bekleed de taartvorm met plasticfolie of bakpapier. Snijd de dadels in stukken. Rasp de sinaasappel. Maal de walnoten, cacaopoeder, lijnzaad, kaneelpoeder, dadels, sap en rasp van de sinaasappel en het zout in de foodprocessor tot een kleverige massa. Druk deze massa stevig aan op de bodem van de vorm. Zet de vorm even in de koelkast.

Vulling

Stap 1:
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd in stukken. Voeg de ahornsiroop, avocado, vanille en het cacaopoeder toe aan de foodprocessor en pureer tot een gladde massa.

Stap 2:
Verdeel de vulling over de bodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Laat deze taart liefst een hele nacht in de koelkast opstijven. Bestuif met cacaopoeder.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker