Choco-beat

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pureer de bietjes in de blender. Smelt de chocolade au bain marie. Vet de springvorm in en leg er een cirkel bakpapier in. Kluts de eieren met de suiker en de olie. Voeg beetje bij beetje de bietjespuree toe en spatel de chocolade erdoor. Meng de cacaopoeder met de bloem en bakpoeder en spatel snel door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar.

Ganache
Hak de chocolade grof en breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, schenk de room over de chocolade en roer goed door. Laat de ganache afkoelen. Giet de ganache over de taart en schaaf er chocolade over.

Chocoladegarnering
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de ijsblokjes in een bak en giet de chocolade over de ijsblokjes. Wacht circa 30 seconden en haal voorzichtig de gestolde chocolade van de ijsblokjes. Wentel door de kristalsuiker en garneer de taart ermee.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 250 g gekookte bietjes
  • 100 g pure chocolade
  • 3 eieren
  • 280 g suiker
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 30 g cacaopoeder
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder

Ganache

  • 200 g pure chocolade
  • 240 ml room
  • chocolade om te schaven

Chocoladegarnering

  • 100 g pure chocolade
  • ijsblokjes
  • 2 el suiker

Extra nodig

  • 1 springvorm van 25 cm doorsnede
Geef je waardering
5