Chinese koolrolletjes
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een pan met het water, de sojasaus, witte wijnazijn, bruine basterdsuiker en het runderbouillonblokje aan de kook. Laat circa 5 minuten goed doorkoken.
- Roer de maïzena in een kommetje aan met een scheutje water en roer de maïzena door de bouillon.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Haal de buitenste 12 bladeren van de Chinese kool los en bewaar de kool. Kook de bladeren in circa 3 minuten zacht en beetgaar. Giet de bladeren af.
- Meng in een kom het gehakt, ei, paneermeel en de Chinese 5-spices. Breng op smaak met een beetje zout.
- Leg de gekookte koolbladeren uit op het aanrecht en verdeel het gehakt erover. Rol de bladeren op en vouw de zijkanten naar binnen. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal en schenk de bouillon eroverheen.Gaar de Chinese koolrolletjes circa 20 minuten in de oven.
Mihoen
- Gaar de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Chinese koolsalade
- Snijd de resterende kool in de lengte in vieren en verwijder de kern. Snijd de Chinese kool fijn.
- Schil en snijd de mango in blokjes.
- Snijd de koriander fijn.
- Meng in een kom de Chinese kool, mango en de koriander.
Serveren
Verdeel de mihoen over borden. Verdeel de salade eroverheen en leg de Chinese kool er op. Lepel nog wat extra saus eroverheen.
0 reacties