Chinese kerrie-kool met zalm

38
Makkelijk
Chinese kerrie-kool met zalm

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes rondom in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in gelijke stukjes. Voeg de peper circa de laatste 2 minuten toe aan de krieltjes.

Chinese kool

Halveer de Chinese kool in de lengte, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil en snijd de gember in gelijke stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de gember, knoflook en de kerriepoeder circa 3 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 4 minuten. Voeg de room toe en laat het geheel circa 6 minuten stoven tot de room ingekookt is. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer door de Chinese kool en breng op smaak.

Zalm

Snijd de zalm in 4 gelijke porties. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zalm om en om in circa 6 minuten gaar. Schenk de sojasaus en de ketjap manis bij de zalm en beweeg de pan langzaam heen en weer. Schep de saus circa 2 minuten met een lepel constant over de zalm heen.

Serveren

Verdeel de aardappels, Chinese kool en de zalm over borden.

Tip: Roer voor een leuk kleuraccent gehakte peterselie door de krieltjes.

Ingredienten

4
Personen

Chinese kerrie-kool met zalm

  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g voorgegaarde krieltjes
  • 1 rode peper
  • 1 Chinese kool
  • 2 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 100 ml kookroom
  • 1 bosje bosui
  • 400 g zalmfilets
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
Chinese kerrie-kool met zalm
Geef je waardering
38