De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chinese appel-nectarinetaart

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chinese appel-nectarinetaart

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje het ei, de boter, suiker en het water en meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Appelcompote
Schenk het water en de appelsap in een pan. Voeg de suiker en de Chinese 5-spices toe. Schil en snijd de appels in grove blokjes en meng ze erdoor. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Kook dit in circa 12 minuten tot een compote. Prak eventueel met een vork tot het wat fijner wordt.

Notenlaag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de noten in de oven in circa 14 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen en maal tot kruimels in het bakje van de staafmixer.

Appel-nectarinevulling
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Schil en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de necatrine-blokjes, suiker en de Chinese 5-spices.

Chinese appel-nectarinetaart
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem. Snijd het overige deeg van de rand en kneed bij elkaar. Bestrooi de bodem met het notenkruim. Verdeel de appelcompote over de notenkruimels en verdeel daarover de appel-nectarinevulling. Vouw de deegranden naar binnen. Bestrijk de rand met het eidooiermengsel. Rol het overgebleven deeg uit tot een plak en steek er sterren uit met de steker. Leg de plak voorzichtig op de taart en druk de randen goed aan. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel en bak de taart in de oven in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.