Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het
kuiltje het ei, de boter, suiker en het water en meng beetje bij beetje de
bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en
laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Appelcompote
Schenk het water en de
appelsap in een pan. Voeg de suiker en de Chinese 5-spices toe. Schil en snijd
de appels in grove blokjes en meng ze erdoor. Rasp de schil van de citroen boven
de pan. Kook dit in circa 12 minuten tot een compote. Prak
eventueel met een vork tot het wat fijner wordt.
Notenlaag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de noten
in de oven in circa 14 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen en maal tot
kruimels in het bakje van de staafmixer.
Appel-nectarinevulling
Halveer
de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Schil en
snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de necatrine-blokjes,
suiker en de Chinese 5-spices.
Chinese
appel-nectarinetaart
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vet
de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Prik gaatjes
in de bodem. Snijd het overige deeg van de rand en kneed bij elkaar. Bestrooi
de bodem met het notenkruim. Verdeel de appelcompote over de notenkruimels en
verdeel daarover de appel-nectarinevulling. Vouw de deegranden naar binnen.
Bestrijk de rand met het eidooiermengsel. Rol het overgebleven deeg uit tot een
plak en steek er sterren uit met de steker. Leg de plak voorzichtig op de taart
en druk de randen goed aan. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel en bak de
taart in de oven in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
75 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties