Cassavesalade
Schil de cassave en snijd in stukjes. Schil de komkommer, halveer en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes. Verhit een droge koekenpan en rooster de zonnebloempitten. Snijd de raapstelen fijn. Snijd de zoete aardappelbladeren of rucola fijn. Hak een tomaat in kleine blokjes. Meng de groenten met de zonnebloempitten. Meng avocado-olie met balsamicoazijn, suiker en mosterd en breng op smaak met zout en peper. Hak de olijven en kappertjes fijn en voeg toe aan de dressing. Voeg de dressing op het laatste moment toe aan de salade.
Cassavepuree
Schil de cassave en snijd in stukjes. Breng water aan de kook en kook de cassave in circa 15 minuten gaar. Zeef de cassave en laat de cassave circa 2 minuten droogstomen. Pureer de cassave met boter, knoflook, room en breng op smaak met zout en peper.
Cassavechips
Verhit olie in een pan. Schil de cassave en schaaf in dunne plakken. Meng bloem en maïsmeel met zout en peper in een kom en wentel daar de cassave door. Bak lichtbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Chikanda worsten
Pel en snipper een halve ui. Snijd de rest in halve ringen. Hak de knoflook. Smelt de boter in een steelpan en bak de ui, chilivlokken, steranijs en kaneelpoeder. Voeg de pinda’s toe en schud om. Rooster de havervlokken in een droge koekenpan lichtbruin. Bak de havervlokken mee met de ui en specerijen. Voeg een scheutje water toe en breng aan de kook. Voeg nu bicarbonaat soda toe, dek de pan af met een deksel en kook circa 5 minuten. Voeg voorzichtig de chikanda toe en roer het door met nog een snufje bicarbonaat soda. Laat de chikanda een beetje afkoelen en verdeel de chikanda over stukken plasticfolie. Rol het met je handen in de vorm van een worst en laat helemaal afkoelen. Verhit olie op een bakplaat of smeer de chikanda in met olie voor op de grillpan. Gril gaar en goudbruin, je kunt de chikanda een beetje platdrukken, zodat het sneller gaart. Voeg boter, groene peperkorrels, kaneelpoeder, een gehakte ui en nog een beetje steranijs toe aan de pan. Roer om en voeg kippenbouillon toe, laat inkoken voor de jus.
Serveren
Schep wat van de saus op het bord. Leg daar de cassavepuree op en op ieder bord een chikanda worst. Serveer de cassavesalade en –chips in aparte kommen.
0 reacties