Loaded fries
-
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C . Bekleed een plancha met bakpapier. Verdeel de burger fries erover en bak 25 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd de ui met behulp van de mandoline in dunne ringen. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een scheutje olie in de pan. Bak de ui en chorizo tot ze goudbruin zijn. Voeg de suiker en de azijn toe en kook, al roerend, voor 1 min.
-
Bestrooi de burger fries met de helft van de kaas. Garneer met het chorizomengsel. Bestrooi met de resterende kaas. Bak gedurende 5 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
-
Snijd voor de de tomaat, sjalot en jalapeñoplakjes fijn. Hak de koriander. Meng alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak peper en zout. Verdeel over de kaas.
Cheeseburger
-
Snijd de tomaat in dunne plakjes. Smelt de boter in een pannetje. Halveer de broodjes en besmeer de snijkanten met wat gesmolten boter. Leg ze met de snijkanten op de grill. Rooster tot de broodjes mooie grillstrepen hebben.
LET OP:
Voor de opbouw maak je een burger met 3 lagen brood. Van twee broodjes gebruik je alleen de onderkant. Tip: Je kunt van de twee bovenkanten die je niet gebruikt croutons maken. -
Druk in het midden van de burgers een kuiltje van circa. 2 mm diep. Leg ze op de barbecue en grill ze om-en-om tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai de burgers om en beleg ze met de plakjes provolone en hierop wat geraspte belegen kaas. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de burgers verder tot medium.
-
Beleg de onderste helften van de broodjes met wat sla, plakjes tomaat en een hamburger. Leg hierop een plakje cheddarkaas. Leg er dan een onderkant van een broodje erop, dan nog een hamburger en giet vervolgens de kaassaus erover. Sluit af met de bovenkant van de broodjes.
0 reacties