Cheddar-baconfrietjes met maïskolven

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Cheddar-baconfrietjes

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Boen de aardappels en snijd de aardappels in frietvorm. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder, komijnpoeder, een beetje zout en wat versgemalen peper. Hussel alles goed door. Bak de frietjes in de oven in circa 22 minuten goudbruin.

Rasp de cheddar. Strooi de cheddar over de frietjes en verdeel de bacon over de cheddar. Zet de frietjes nog circa 8 minuten terug in de oven. 

Maïskolven

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Maak de maïskolven schoon en kook de maïskolven in circa 15 minuten gaar. Giet de maïskolven af.

Voeg het klontje boter toe en breng de maïskolven op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Tomatensalsa

Pel en snipper de ui.

Snijd de tomaten in de lengte door vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.

Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper zo fijn mogelijk.

Meng in een kom de ui, tomaten, peper, rode wijnazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salsa op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.

Pluk de koriander.

Serveren

Verdeel de cheddar-baconfrietjes en de maïskolven over borden. Lepel de tomatensalsa eroverheen. Strooi de koriander eroverheen.

Thema: maaltijden voor mannen

Ingredienten

4
Personen

Cheddar-baconfrietjes met maïskolven

  • 800 g grote vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 200 g cheddar
  • 100 g bacon
  • 4 maïskolven
  • 1 klontje roomboter
  • 1 rode ui
  • 4 rijpe trostomaten
  • 30 ml rode wijnazijn
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 jalapeño peper

Extra nodig

  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
1