De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Charlotte’s autotaart

90 MIN
Charlotte’s autotaart
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Citroencake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet het cakeblik in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Rasp de schil van de citroen en meng de rasp door de bloem. Meng de bloem door het botermengsel. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Witte chocolade-vanillecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de eidooiers met de helft van de suiker los. Roer de bloem los met een klein scheutje melk. Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het vanillemerg en de rest van de suiker aan de kook. Giet de melk op het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar circa 5 minuten op laag vuur. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer de boter met poedersuiker luchtig. Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade erdoor.

Halveer de cake horizontaal in de lengte, bestrijk een helft met de roodfruitjam en ander helft met een dun laagje witte chocolade-vanillecrème. Leg beide helften op elkaar en bestrijk de zijkant met de witte chocolade-vanillecrème. Zet de cake circa 5 minuten in de vriezer tot de marsepein gekleurd en uitgesneden is. Snijd een kleine hap uit de taart net iets uit het midden. (Dit is de “bestuurdersplaats”).

Rode marsepein
Meng het bietenpoeder met een scheutje bietensap en kneed door de marsepein tot de marsepein egaal rood gekleurd is. Rol de marsepein uit tot een plak met een dikte van 3 millimeter en bekleed de cake ermee. Snijd het teveel aan marsepein eraf en vouw de rest onder de taart.

Donkere marsepein
Meng de marsepein met de cacaopoeder tot deze egaal van kleur is. Rol de marsepein uit tot een dikte van 2 millimeter. Snijd er een halve maan van en gebruik deze als voorkant (grille) en zitting van de auto. 

Wielen
Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur. Zet de dropveterrolletjes vast met het glazuur op de plek waar de wielen komen. Spuit van het glazuur een grille op de donkere marsepein. Knip de gelatine op maat tot een autoruit.

Versier de taart verder met het glazuur en marsepein, plak de versiering met een beetje honing aan de auto. Steek de ruit van witte chocolade op juiste plek.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker