’s Middags voorbereiden
Ceviche van zeeduivel
Schil de grapefruit zo dik dat je ook het wit onder de schil mee snijdt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Houd de partjes van de grapefruit apart van het sap. Halveer de granaatappel. Knijp de helften uit met de hand en houd het sap en pitjes apart. Rasp de helft van de limoenen en pers alle limoenen uit. Meng grapefruitsap, granaatappelsap, limoensap en -rasp en olijfolie en roer door elkaar.
Snijd de zeeduivel in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op een groot bord of plateau. Schenk driekwart van de marinade over de plakjes zeeduivel. Dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.
Groene kool
Halveer de kool en verwijder de lelijke buitenste bladeren van de groene kool. Haal daarna alle bladeren los. Snijd de nerven uit het blad. Blancheer het groene koolblad in 1-2 minuten beetgaar in kokend water met zeezout, haal ze er direct uit en leg ze in ijskoud water. Droog de bladeren tussen keukenpapier. Rol de koolbladeren op en snijd in smalle repen.
Amandelen
Verwarm de koekenpan en rooster het amandelschaafsel op laag vuur goudbruin.
Dressing
Snijd de bieslook in stukjes van 0,5 centimeter. Meng deze door de Griekse yoghurt en breng op smaak met een beetje zeezout en zwarte peper uit de molen.
’s Avonds afmaken
Opmaak bord
Verdeel de groene kool over het hele oppervlakte van het bord en druppel er de dressing over. Leg de zeeduivelplakjes ‘speels’ over de groene kool. Verdeel de partjes grapefruit en granaatappelpitten over. Schep er toefjes yoghurt tussen en strooi er geroosterd amandelschaafsel over. Breng op smaak met een klein beetje zout en besprenkel met olijfolie.
![]() |
Menetou Salon, Loire Frankrijk
|
Meld je aan en praat mee