De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ceviche van zeeduivel met grapefruit en granaatappel

Maak indruk op je vrienden met deze ceviche van zeeduivel met groene kool een geroosterde amandelen.

45 min kooktijd
Ceviche van zeeduivel met grapefruit en granaatappel

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Ceviche van zeeduivel
Schil de grapefruit zo dik dat je ook het wit onder de schil mee snijdt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Houd de partjes van de grapefruit apart van het sap. Halveer de granaatappel. Knijp de helften uit met de hand en houd het sap en pitjes apart. Rasp de helft van de limoenen en pers alle limoenen uit. Meng grapefruitsap, granaatappelsap, limoensap en -rasp en olijfolie en roer door elkaar.

Snijd de zeeduivel in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op een groot bord of plateau. Schenk driekwart van de marinade over de plakjes zeeduivel. Dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.

Groene kool
Halveer de kool en verwijder de lelijke buitenste bladeren van de groene kool. Haal daarna alle bladeren los. Snijd de nerven uit het blad. Blancheer het groene koolblad in 1-2 minuten beetgaar in kokend water met zeezout, haal ze er direct uit en leg ze in ijskoud water. Droog de bladeren tussen keukenpapier. Rol de koolbladeren op en snijd in smalle repen.

Amandelen
Verwarm de koekenpan en rooster het amandelschaafsel op laag vuur goudbruin.

Dressing
Snijd de bieslook in stukjes van 0,5 centimeter. Meng deze door de Griekse yoghurt en breng op smaak met een beetje zeezout en zwarte peper uit de molen.

’s Avonds afmaken

Opmaak bord
Verdeel de groene kool over het hele oppervlakte van het bord en druppel er de dressing over. Leg de zeeduivelplakjes ‘speels’ over de groene kool. Verdeel de partjes grapefruit en granaatappelpitten over. Schep er toefjes yoghurt tussen en strooi er geroosterd amandelschaafsel over. Breng op smaak met een klein beetje zout en besprenkel met olijfolie.
 

 
Menetou Salon, Loire Frankrijk


Menetou Salon is een piepklein wijndorp in het Loiregebied in Frankrijk. Sauvignon Blanc speelt hier de baas en dat geeft, net als bij de grote broer Sancerre, zeer elegante witte wijnen. Dit soort wijnen hebben veel frisheid en een bijzondere soort joie de vivre.
Menetou Salon past goed bij gerecht omdat de frisse zuren in de wijn de zuren in het gerecht wat milder maken. Zuur en zuur temperen elkaar. Deze koud-klimaat wijnen zijn echt de moeite waard.
Ze komen uit hetzelfde land, hetzelfde gebied en hebben dezelfde druif maar toch is de Menetou beslist anders dan de befaamde Sancerre. Probeer het maar, je ontdekt een nieuwe smaakfavoriet, ik beloof het je!

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker