De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cau cau & cassave brood

90 min kooktijd
Cau cau & cassave brood

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Cau Cau
Breng ruim water met zout en munt aan de kook en voeg de kippenbouten toe. Kook de kip circa 10 minuten, haal ze uit de pan, laat ze afkoelen en pluk het vlees van het bot. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de kurkuma, chilisaus en het water toe en laat de kurkuma oplossen. Voeg de aardappels en het kippenvlees toe en kook de aardappels in circa 20 minuten, met deksel op de pan, gaar. Snijd de peper in ringetjes en bewaar om te garneren.

Cassavebroodjes
Schil en rasp de cassave. Meng de suiker, boter en eieren door de cassave. Meng de gist door de bloem en maak een kuiltje in de bloem. Schenk het cassavemengsel in het kuiltje en meng door de bloem tot er een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg, afgedekt met een theedoek, circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in porties en rol er broodjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de kip in diepe borden en garneer met de rode peper. Serveer met cassavebroodjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker