Cau cau & cassave brood

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Cau Cau
Breng ruim water met zout en munt aan de kook en voeg de kippenbouten toe. Kook de kip circa 10 minuten, haal ze uit de pan, laat ze afkoelen en pluk het vlees van het bot. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de kurkuma, chilisaus en het water toe en laat de kurkuma oplossen. Voeg de aardappels en het kippenvlees toe en kook de aardappels in circa 20 minuten, met deksel op de pan, gaar. Snijd de peper in ringetjes en bewaar om te garneren.

Cassavebroodjes
Schil en rasp de cassave. Meng de suiker, boter en eieren door de cassave. Meng de gist door de bloem en maak een kuiltje in de bloem. Schenk het cassavemengsel in het kuiltje en meng door de bloem tot er een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg, afgedekt met een theedoek, circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in porties en rol er broodjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de kip in diepe borden en garneer met de rode peper. Serveer met cassavebroodjes.

Ingredienten

4
Personen

Cau cau

  • zout
  • 3 takjes munt
  • 4 kippenbouten
  • 500 g aardappels
  • 1 ui
  • olie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el chilisaus
  • 400 ml water
  • 1 rode peper

Cassavebroodjes

  • 250 g cassave
  • 200 g suiker
  • 3 el boter
  • 2 eieren
  • 1 el gist
  • 500 g bloem
Geef je waardering
5