De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cashew-karamels

Deze cashew-karamels zijn heerlijk voor bij de koffie of thee!

20 MIN
Cashew-karamels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Wel de rozijnen circa 30 minuten in warm water. Rooster de cashewnoten in de oven of in een pannetje goudbruin. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Bedek daarna het bakpapier met een laag eetpapier. Karameliseer de suiker in een hoge pan. Breng de honing met de room aan de kook en blus de karamel ermee af. Kook tot 122 ºC. Giet de rozijnen af en dep ze droog. Meng de rozijnen samen met de cashewnoten en de gekonfijte sinaasappelblokjes door de karamel. Schenk in de bakvorm en laat een dag uitharden.

Snijd de gevulde karamel in stukjes van 2x5 centimeter.

Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Chocolade verwerkt het best wanneer het niet warmer is dan 31ºC. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij wat dikker begint te worden en circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Druk de cashew-karamels tot de helft in de chocolade en laat circa 1 uur uitharden.

Tip: De cashewnoten vermengen nog beter als je ze even kort verwarmt in de oven.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker