Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de taartpan in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Rasp de schil van de sinaasappel en meng de rasp met de kurkuma door de bloem. Meng de bloem door het botermengsel. Schenk het beslag in de taartpan en bak de cake in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Witte chocolade-sinaasappelganache
Smelt de chocolade au bain-marie. Breng de slagroom met de boter en honing aan de kook. Meng de slagroom met de chocolade en meng er een scheutje sinaasappellikeur door. Mix de ganache glad met de staafmixer en laat afkoelen tot de ganache stijf begint te worden.
Sinaasappelcouscous
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het sinaasappelsap met de suiker, het vanillemerg en de sinaasappellikeur aan de kook. Schenk over de couscous en laat garen. Meng de couscous met de rest van de ingrediënten.
Gekonfijte groente
Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Breng de wijn met de sinaasappellikeur, honing en de suiker aan de kook. Kook de groente in circa 4 minuten beetgaar en laat daarna uitlekken.
Zoete aardappelchips
Snijd de aardappel met de dunschiller in dunne plakjes. Verhit de olie tot 180 ºC. Frituur de aardappelplakjes circa 5 minuten tot ze krokant en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Opbouw
Zet de taartring op de zachte kurkumabodem, schep een spiraal ganache in de ring en verdeel de sinaasappelcouscous erover. Verwijder de taartring en verdeel de groente speels over de couscous. Garneer met de aardappelplakjes en takjes munt. Bestuif de taart met poedersuiker.
0 reacties