De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carne asada

Een heerlijk vleesgerecht uit Mexico!

300 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Carne Asada

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Sla met een vleeshamer of pan het vlees plat. Meng de specerijen en kruid het vlees hiermee. Rasp van 1 sinaasappel de schil en snijd beide sinaasappels in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de koriander. Voeg de ingrediënten in een schaal, schenk de honing en het bier erbij en laat hierin het vlees circa 5 uur marineren in de koelkast. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Besprenkel met olie. Verhit de barbecue of grillplaat voor en rooster het vlees om en om rosé. Breng het vlees op smaak met zeezout. Serveer met een salade van avocado, tomaat, rode ui en koriander.

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.

Mexico

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker