De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carbonara gevulde eieren

Dit heerlijke voorgerecht is een combinatie van twee echte klassiekers. Bibi laat zien hoe je dit thuis maakt.

20 min voorbereidingstijd
Carbonara gevulde eitjes op een bord

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Carbonara gevulde eitjes is een samensmelting van twee échte klassiekers: gevulde eieren en carbonara. Makkelijk om te maken dus een ideaal voorgerecht voor een dinner party." 

Bereidingswijze

Carbonara gevulde eieren

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard en leg in ijswater. 

  2. Rasp de Parmezaanse kaas.

  3. Snijd de guanciale in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan. Bak de blokjes guanciale op laag vuur krokant. Schep 1/3 in een klein bakje en houd apart.

  4. Pel de eieren. Halveer ze en wip het eigeel uit in een kom. Voeg de guanciale uit de pan toe inclusief al het bakvet. 

    “Het bakvet is juist heel belangrijk en maakt er een egale massa van.” 

  5. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe en mix met een handmixer tot een romig geheel. Breng op smaak met peper en zout. 

    Als het te eimengsel te droog is kun je nog een klein beetje olijfolie toevoegen.

  6. Verdeel het eigeelmengsel in een spuitzak en vul de eieren hiermee. Maak af met wat van de guanciale en nog wat Parmezaanse kaas. 

    Bestel nu de Kenwood Go Collectie met de kortingscode NL24KITCHENGO15

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker