De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cantuccini

50 min (voor)bereidingstijd
Cantuccini

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel met suiker, amandelen, een snufje zout en het merg van een vanillestokje. Voeg de eieren toe en rasp er een sinaasappelschil doorheen. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm elk stuk tot een staaf met een doorsnee van circa 3 cm. Leg de staven op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de staven in circa 30 minuten goudbruin. Neem de staven uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd de staven met een mes in schuine plakjes van circa 1 cm dik. Leg de plakjes op het bakblik en droog de cantuccini nog circa 10 minuten in de oven. Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Het is een eenvoudig en lekker recept. De geraspte sinaasappelschil geeft dat heerlijke aroma dat je niet vind in de kant en klare. Het is een krokant koekje zonder dat keiharde dat je in de winkel tegenkomt. Persoonlijk kan ik dat waarderen. Ik maak het geregeld vanwege de eenvoud en de smaak. Top recept.
Elze Redelijk
25-01-2025
Leuk om te horen!

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
03-02-2025

Ook lekker