De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cannoli met luchtige ricotta en limoncello advocaat

Spuit de cannoli in met de ricottavulling. Rasp de pistachepitten tot poeder en druk daar de uiteindes in. Schep een lepel advocaat op bord en wrijf er een spiegel van. Leg de cannoli erop en verdeel de stukjes spongecake. Rasp de schil van de citroen over het dessert.

60 min kooktijd
Cannoli met luchtige ricotta en limoncello advocaat

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Cannolideeg
Meng de bloem met de suiker, boter en het ei tot een egaal deeg. Als het deeg te droog is, voeg een extra ei toe. Kneed daarna nog met de hand door. Rol uit tot een dikte ongeveer 2 millimeter. Steek cirkels uit met de steker. Vet de ijzeren buizen in met wat olie. Leg de buis in het midden van een deegplak. Bestrijk de zijkanten met water en druk de uiteindes goed tegen elkaar.

Verhit de olie tot circa 180°C. Steek een lepel in de buizen zodat je deze er gemakkelijk uit kan halen. Frituur de cannoli per 2 circa 3 minuten goudbruin. Herhaal dit tot het deeg op is.

Luchtige ricotta
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Hak de chocolade fijn. Roer de ricotta glad en spatel de slagroom met de chocolade door. Schep de vulling in een spuitzak.

Limoncello advocaat
Meng de eidooiers met de limoncello en de suiker. Roer goed door en verwarm al roerend tot 85°C tot de juiste dikte is bereikt.

Pitache spongecake
Mix de pistache tot poeder, voeg de suiker toe en mix nogmaal. Voeg de bloem toe en mix door. Als het poeder goed gemixt is, voeg de eidooier toe en na het mixen het eiwit. Mix nog een keer door tot een glad beslag. Wrijf het beslag door een fijne zeef. Giet het beslag in de siphon tot deze 3/4de vol zit. Draai de kop erop en draai er 2 lachgaspatronen in.

Prik een gaatje in de onderkant van de papieren koffiebekers. Bestrijk de binnenkant met olie. Spuit de bekers 1/3 vol en bak de spongecake in circa 1 minuut op 700 watt.

Haal de cake uit de bekers en “trek” met 2 vorken uit elkaar.

Opmaak
Spuit de cannoli in met de ricottavulling. Rasp de pistachepitten tot poeder en druk daar de uiteindes in. Schep een lepel advocaat op bord en wrijf er een spiegel van. Leg de cannoli erop en verdeel de stukjes spongecake. Rasp de schil van de citroen over het dessert.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker