De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

canadase buttertart squares

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Kneed de bloem met suiker, zout en de boter tot een kruimeldeeg. Druk het deeg in de vorm en bak in circa 10 minuten goudbruin.

90 min kooktijd
Canadase buttertart squares

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Shortbreaddeeg
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Kneed de bloem met suiker, zout en de boter tot een kruimeldeeg. Druk het deeg in de vorm en bak in circa 10 minuten goudbruin.

Suikervulling
Wel de rozijnen circa 1 uur in warm water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten. Roer de boter met de suiker zacht. Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer vanillemerg, honing en de eieren door het botermengsel. Voeg de rozijnen en de gehakte pecannoten toe en roer als laatste het bakpoeder door het beslag. Giet de vloeibare vulling op de bodem en bak de koek in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in gelijke stukken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker