Canadase buttertart squares

7
Makkelijk

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd

Shortbreaddeeg
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Kneed de bloem met suiker, zout en de boter tot een kruimeldeeg. Druk het deeg in de vorm en bak in circa 10 minuten goudbruin.

Suikervulling
Wel de rozijnen circa 1 uur in warm water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten. Roer de boter met de suiker zacht. Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer vanillemerg, honing en de eieren door het botermengsel. Voeg de rozijnen en de gehakte pecannoten toe en roer als laatste het bakpoeder door het beslag. Giet de vloeibare vulling op de bodem en bak de koek in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in gelijke stukken.

Ingredienten

9
Personen

Shortbreaddeeg

  • 130 g bloem
  • 50 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 115 g boter

Suikervulling

  • 2 el rozijnen
  • 150 g pecannoten
  • 55 g zachte boter
  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 80 g honing
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder

Extra nodig

  • bakvorm van 15 x 15 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • foodprocessor
Geef je waardering
7