Camembert knapzak

39
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Camembert knapzak
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Houd een takje rozemarijn achter. Ris de lavendel en overige rozemarijn van de takjes. Hak het fijn. Pel en snipper de sjalot en knoflook en meng met de lavendel en rozemarijn. Voeg wat olijfolie, de witte balsamicoazijn en de honing toe. Snijd de camemberts aan de bovenkant kruislings in. Giet de dressing over de camemberts. Steek er nog wat takjes rozemarijn in. Verkruimel het spek erover. Leg 2 keer 4 vellen filodeeg op elkaar. Zet de camemberts in het midden. Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Vouw de punten naar het midden en draai dan een kwartslag strak om de camembert heen zodat je een mooie knapzak krijgt. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk nogmaals met wat olijfolie. Bak de knapzakken 10-15 minuten in de oven.

Serveren
Serveer de camembert met brood en/of met gegrilde groenten.

Ingredienten

4
Personen

Camembert knapzak

  • 4 plakken ontbijtspek
  • 8 stengels eetbare lavendel
  • 1 bos rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • 4 el honing
  • 2 camemberts
  • 8 vellen filodeeg

Extra nodig

  • keukenpapier
  • kwast
  • bakpapier
Geef je waardering
39