Callaloo met kokosmelk en Jerk-garnalen

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Callaloo met kokosmelk
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen en de paprika, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd de pompoen en paprika in stukken. Snijd de okra's in plakjes. Ris en hak de tijm en snijd de bieslook fijn. Hak de callaloo grof. Smelt boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pompoen, paprika en okra toe. Bak het geheel tot de pompoen zacht begint te worden. Voeg de tijm en bouillon toe. Breng aan de kook en laat, op laag vuur met deksel op de pan, circa 10 minuten koken. Voeg de callaloo toe en laat slinken. Voeg de kokosmelk en de bieslook toe. Laat circa 10 minuten op laag vuur garen zonder te koken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Jerk-garnalen
Ris de tijm. Schil en rasp de gember. Vijzel de rawit. Meng de tijm, gember, rawit, uienpoeder, chilipoeder, sojasaus, kaneel, peper en 4 eetlepels olie. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng de garnalen met de marinade en marineer ze minimaal 30 minuten. Verhit olie in een wok en bak de garnalen in circa 4 minuten gaar.

Ingredienten

4
Personen

Callaloo met kokosmelk

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 450 g pompoen
  • 1 groene paprika
  • 115 g okra
  • 4 takjes tijm
  • 5 sprieten bieslook
  • 300 g callaloo of spinazie
  • 30 g boter
  • 250 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • zout
  • versgemalen peper

Jerk-garnalen

  • 2 takjes tijm
  • 1 cm verse gember
  • 1 gedroogde rawit
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 mespunt kaneel
  • versgemalen peper
  • olie
  • 8 grote garnalen
Geef je waardering
3