De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

californian roll

Kook de sushirijst in het water in circa 10 minuten gaar. Verdeel de rijst over een platte schaal en laat het uitdampen. Meng de warme rijst met de sushiazijn en laat het afkoelen. Snijd de komkommer in reepjes. Maak het krabvlees aan met de mayonaise en chilisaus.

30 min kooktijd
Californian Roll

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de sushirijst in het water in circa 10 minuten gaar. Verdeel de rijst over een platte schaal en laat het uitdampen. Meng de warme rijst met de sushiazijn en laat het afkoelen. Snijd de komkommer in reepjes. Maak het krabvlees aan met de mayonaise en chilisaus. Maak de avocado schoon en snijd hem in repen. Leg een norivel op het sushimatje en bedek deze met de rijst. Bestrooi met sesamzaad en leg hierop een stuk plasticfolie. Draai het in z’n geheel om. Leg de krab, avocado, komkommer, tuinkers op de nori en rol het strak op. Snijd de rollen in plakjes en serveer ze met sojasaus.

Dit recept komt uit de aflevering over San Francisco van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker