California fish burgers

3
Makkelijk
California fish burgers

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Heilbotfilets

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de heilbotfilets met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Gril de heilbotfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Knijp een partje limoen uit boven de vis. 

Guacamole

  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Prak de avocado’s, crème fraîche en het sap van een partje limoen fijn met behulp van een vork.

California fish burgers

  • Gril de hamburgerbroodjes in circa 3 minuten krokant.
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Was en pluk de eikenbladsla.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Snijd de augurken in plakjes.
  • Verdeel de guacamole, rode ui, tomaten, augurken, heilbotfilet en de eikenbladsla over de hamburgerbroodjes.
  • Steek de prikker door een partje limoen en vervolgens door de burger.

Ingredienten

4
Personen

California fish burgers

  • 400 g heilbotfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 limoen
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 el crème fraîche
  • 4 grote hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui
  • 1 krop eikenbladsla
  • 2 rijpe vleestomaten
  • 4 augurken

Extra nodig

  • grillpan
  • keukenpapier
  • prikkers
California fish burgers
Geef je waardering
3