Caldo Callego (Spaanse witte bonensoep)

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes ter grootte van dobbelstenen.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en bak de chorizo en spekjes circa 3 minuten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd in halve ringen.
  • Voeg de knoflook en paprikapoeder toe aan de pan en bak kort mee. Voeg de prei en aardappels toe en bak 3 minuten mee.
  • Snijd de kool in reepjes en voeg toe aan de pan.
  • Schenk het water erbij, voeg de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook de soep op laag vuur circa 12 minuten.
  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Meng het gehakt met een beetje zout en versgemalen peper en draai er soepballetjes van. Laat ze in de pan met water vallen en haal ze er met een schuimspaan uit zodra ze drijven en voeg ze toe aan de pan met soep. Voeg de bonen toe en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd het stokbrood in stukken.

Serveren

  • Schep de soep in een soepkom en serveer het stokbrood erbij.

Ingredienten

4
Personen

Caldo Callego (Spaanse witte bonensoep)

  • 4 vastkokende aardappels
  • 125 g chorizo
  • olijfolie om in te bakken
  • 125 g mager gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.25 groene kool
  • 1.5 l water
  • 3 runderbouillonblokjes
  • 250 g half-om-half gehakt
  • 400 g witte bonen uit pot
  • 1 stokbrood
Geef je waardering
14