Calamari ripieni (Gevulde pijlstaartinktvis)

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in kleine stukjes. Leg het brood in een kom en besprenkel met water zodat het brood zacht word. Maakt de inktvis schoon door de kop met de tentakels eraf te snijden. Verwijder het inktzakje en de ogen. Verwijder het paarse vlies en trek de balein eruit. Snijd de tentakels fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Pel en pers de helft van de knoflook boven de pan en fruit circa 1 minuut. Voeg de tentakels van de inktvis toe en bak circa 2 minuten mee.

Hak de peterselie. Schep de helft van de peterselie bij de inktvis, blus af met de helft van de witte wijn en breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Schep de inktvis uit de pan in een kom. Hak de kappertjes en olijven fijn en roer met de rest van de peterselie en het brood door de inktvis. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg paneermeel, kaas en ei toe aan de inktvis. Roer goed door elkaar en vul de inktvisstaarten tot deze driekwart vol zijn. Rijg een sat├ęprikker door de opening zodat deze gesloten is. Pel en plet de rest van de knoflook. Verhit olijfolie in een schone koekenpan, voeg de knoflook toe, leg de gevulde staarten in de pan en bak ze om en om in circa 4 minuten goudbruin. Blus af met de rest van de witte wijn.

Serveer de inktvis met schijfjes limoen.

Serveer met Insalata di Gio
Snijd de tomaten in stukjes, voeg gedroogde oregano, zout, versgemalen peper en olijfolie toe en meng goed door elkaar.

Ingredienten

4
Personen

Calamari ripieni

  • 1 sneetje wit brood
  • 4 middelmaat pijlstaartinktvisjes
  • olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 200 ml witte wijn
  • 50 g zoute kappertjes
  • 100 g zwarte olijven
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 30 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 limoen

Insalata di Gio

  • 2 tomaten
  • 1 el gedroogde oregano
  • olijfolie

Extra nodig

  • sat├ęprikkers
Geef je waardering
3