Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

Cajun corndogs

  • 10 Frankfurters
  • 150 g bloem
  • 100 g maïsmeel
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 350 g karnemelk

Extra nodig

  • 10 houten lollystokjes of houten spiesen
  • olie om in te frituren
  • keukenpapier om te uit te lekken
  • mosterd
  • ketchup

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Bereiding
Steek de lollystokjes of spiesen in de lengte in de Frankfurters. Wentel de worstjes door de bloem.

Meng in een kom maïsmeel, bloem, cajunkruiden, bakpoeder, eieren en karnemelk met elkaar. Verhit olie tot circa 180 ºC. Doop de Frankfurters in het beslag zodat er een gelijkmatige laag aan zit. Frituur ze in circa 4 minuten goudbruin. Laat de corndogs uitlekken op keukenpapier en serveer met mosterd en ketchup.

Tip:
Houd de Frankfurters bij het frituren in eerste instantie vast aan het stokje. Laat ze los zodra het beslag een beetje gebakken is en bak ze goudbruin.

Geef je waardering

120
Cajun corndogs