Biscuit
Stap 1:
Smelt de boter in een pannetje. Hak de walnoten. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Stap 2:
Mix in de mixer de eieren met de suiker en de citroenrasp tot dat het licht van kleur, helemaal luchtig is, en in volume is verdubbeld.
Stap 3:
Voeg de citroenrasp en de gesmolten roomboter toe. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dat toe aan de eieren en mix op lage stand door.
Stap 4:
Vet het cakeblik in en giet het beslag erin. Bak 25 tot 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrek of rooster.
Meringue
Zorg dat je mengkom helemaal vetvrij is. Mix het eiwit in de kom tot flink schuimig. Voeg in delen de kristalsuiker toe en mix tot stijve pieken. Spatel voorzichtig de poedersuiker erdoor. Doe deze meringue in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit banen ter grootte van krijtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 1,5 uur op 110 °C in de oven.
Afwerking
Stap 1:
Snijd de cake een beetje bij aan de bovenkant, zodat hij wat ronder is. Snijd hem voorzichtig horizontaal doormidden (zodat je dus twee lange lage plakken hebt).
Stap 2:
Smeer op de onderste laag de karamel. Smeer een mooie laag hazelnootpasta erop. Leg de bovenste laag erop en besmeer de gehele buitenkant met hazelnootpasta.
Stap 3:
Snijd de ‘krijtjes’ van meringue in stukjes en plak deze tegen alle zijkanten van je buche aan. Decoreer eventueel met een beetje cacaopoeder.
Meld je aan en praat mee