De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bucatini alle paesana con rucola (Boerse Bucatini met rucola)

Kook de bucatini volgens de bereidingswijze van de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bewaar wat kookvocht. Schil en snijd de wortel in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken. Pel en snijd de ui grof. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de groente circa 4 minuten.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bucatini alle paesana con rucola (Boerse Bucatini met rucola)

Bereidingswijze

Bucatini
Kook de bucatini volgens de bereidingswijze van de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bewaar wat kookvocht. Schil en snijd de wortel in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken. Pel en snijd de ui grof. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de groente circa 4 minuten. Snijd de rauwe ham in blokjes en voeg samen met wat kookvocht van de pasta toe. Snijd de gepelde tomaten en kalkoen fijn. Voeg de tomaten, kalkoen, witte bonen en doperwten toe aan de pan en blus het geheel af met de rode wijn. Pluk de basilicum en voeg op het laatst toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gesmoorde rucola
Pel en snijd de sjalot in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rucola toe en roerbak circa 2 minuten. Breng op smaak met wat versgemalen peper.

Serveren
Leg de rucola op de borden en schep de pasta en het groentemengsel er bovenop. Schaaf met een kaasschaaf grove schotsen van de Parmezaanse kaas en leg deze bovenop het gerecht.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.