Bucatini
Kook de bucatini volgens de bereidingswijze van de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bewaar wat kookvocht. Schil en snijd de wortel in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken. Pel en snijd de ui grof. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de groente circa 4 minuten. Snijd de rauwe ham in blokjes en voeg samen met wat kookvocht van de pasta toe. Snijd de gepelde tomaten en kalkoen fijn. Voeg de tomaten, kalkoen, witte bonen en doperwten toe aan de pan en blus het geheel af met de rode wijn. Pluk de basilicum en voeg op het laatst toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gesmoorde rucola
Pel en snijd de sjalot in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rucola toe en roerbak circa 2 minuten. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
Serveren
Leg de rucola op de borden en schep de pasta en het groentemengsel er bovenop. Schaaf met een kaasschaaf grove schotsen van de Parmezaanse kaas en leg deze bovenop het gerecht.
Kook de bucatini volgens de bereidingswijze van de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bewaar wat kookvocht. Schil en snijd de wortel in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken. Pel en snijd de ui grof. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de groente circa 4 minuten.
0 reacties