De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brownie met zoete aardappel

Ja, zoete aardappel kun je ook verwerken in je bakcreaties. Super simpel en ook nog heel lekker! Deze brownies met een twist stelen sowieso de show op elke verjaardag.

20 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
brownie zoete aardappel.jpg

Een recept van

Ja, zoete aardappel kun je ook verwerken in je bakcreaties. Supersimpel en ook nog heel lekker! Deze brownies met een twist zijn ideaal om uit te delen op een verjaardag of house-warming. 

Bereidingswijze

Smelt de chocolade met de margarine of boter au bain-marie of in de magnetron.

Prak intussen de zoete aardappels met een vork.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de gesmolten chocolade en de zoeteaardappelpuree door elkaar.

Spatel de bloem, maïzena, suiker en melk erdoor.

Voeg de gemalen pecan- en macadamianoten toe.

Klop alles tot een vrij glad beslag en schenk dat in een ingevette ovenschaal.

Bak de brownie 40 minuten. Steek ter controle de punt van een mes erin. Het mes moet er droog uit komen; bak de brownie anders nog wat langer.

Dit recept komt uit het kookboek : Zoete aardappel
Uitgeverij Citrus, €14,95
Fotografie: David Japy, 2020

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker