De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje porchetta met uiencompote

Verwarm de oven voor op 230 ˚C.
Leg het buikspek met de huidkant naar beneden en snijd het vet elke 8 millimeter een klein stukje over de hele breedte in. 
Bestrooi de vetkant in met olijfolie, zout en peper en wrijf goed in.
Pluk en hak de salie en tijm. Pel en pers de knoflook.
Draai het buikspek om met de vetkant naar beneden. Bestrijk de vleeskant royaal met olijfolie, het venkelzaad en het kruidenmengsel.
Rol het buikspek nu strak op zodat het vet aan de buitenkant is en de inkepingen over de breedte lopen. Bind het buikspek met het opbindtouw elke 4 centimeter strak op. Begin in het midden, dan de uiteinden en werk dan naar binnen toe.
Masseer het vlees in met wat olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
Braad de porchetta eerst 20 minuten, verlaag daarna de oven temperatuur naar 150 ˚C en dek de porchetta af met aluminiumfolie en bak nog circa 3 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 20 minuten.

180 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Broodje porchetta met uiencompote

Een recept van

De Worsten van Babel

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Porchetta

  • Verwarm de oven voor op 230 ˚C.
  • Leg het buikspek met de huidkant naar beneden en snijd het vet elke 8 millimeter een klein stukje over de hele breedte in. 
  • Bestrooi de vetkant in met olijfolie, zout en peper en wrijf goed in.
  • Pluk en hak de salie en tijm. Pel en pers de knoflook.
  • Draai het buikspek om met de vetkant naar beneden. Bestrijk de vleeskant royaal met olijfolie, het venkelzaad en het kruidenmengsel.
  • Rol het buikspek nu strak op zodat het vet aan de buitenkant is en de inkepingen over de breedte lopen. Bind het buikspek met het opbindtouw elke 4 centimeter strak op. Begin in het midden, dan de uiteinden en werk dan naar binnen toe.
  • Masseer het vlees in met wat olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Braad de porchetta eerst 20 minuten, verlaag daarna de oven temperatuur naar 150 ˚C en dek de porchetta af met aluminiumfolie en bak nog circa 3 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 20 minuten.

Mayonaise

  • Roer de eidooier met het dragonazijn met de mosterd en het citroensap glad.
  • Schenk druppelsgewijs de olie erbij en klop tot een egale mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de dragon en meng door de mayonaise.

Uiencompote

  • Pel de rode ui, halveer en snijd in halve ringen.
  • Verhit de boter in de pan en bak de ui glazig en lichtbruin, voeg dan de suiker toe bak kort mee en blus af met de witte balsamicoazijn.
  • Gaar de uien enkele minuten.

Serveren

  • Snijd de porchetta in dunne plakken. Halveer de broodjes en bestrijk met de mayonaise. Beleg met de rucola, porchetta en serveer met de uiencompote.

Tip: Rooster de porchetta eventueel nog even onder een hete grill om het zwoerd krokant te krijgen.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker