De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

broodje kipsaté met zoetzure komkommer

Een écht guilty pleasure: broodje kipsaté met zoetzure komkommer. Een Indische favoriet die je thuis makkelijk namaakt. 

30 min voorbereidingstijd
240 min wachttijd
Broodje kipsaté met zoetzure komkommer

Een recept van

Meal You Should Kauw

Miniatuurvoorbeeld

"Dit broodje kipsaté is niet af zonder huisgemaakte satésaus en zoet-zure komkommer."

Bereidingswijze

Kipsaté

 1. Snijd het vlees in kleine stukjes. Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn.  Mix in de keukenmachine de korianderkorrels samen met de knoflook, zonnebloemolie, ketjap en de bruine suiker.

 2. Breng de marinade op smaak met komijnpoeder. Marineer het vlees minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht van te voren.

 3. Laat de satéstokje een nacht weken in water. Rijg het vlees aan de stokjes en knijp de saté even uit zodat de overtollige marinade eruit loopt. Verhit een grill en gril de saté om en om in circa 7 minuten gaar.

Stappenplan

 1. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook en de rode peper fijn. Kneus de serehstengel en vijzel de korianderkorrels.

 2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de serehstengel, korianderkorrels, salamblad en de laos toe en fruit even mee.

 3. Blus af met de bouillon voeg de pindakaas in gedeeltes toe tot de saus op de juiste dikte is. Breng op smaak met de bruine suiker en citroensap. Verdun eventueel met water.

Zoetzure komkommer

 1. Snij de madame Jeanette fijn. Breng de azijn met de suiker en de madame Jeanette met de steranijs aan de kook. Haal de pan van het vuur.

 2. Schaaf de komkommer in de lengte tot lange linten. Leg de komkommerlinten in het zoetzuur en laar minstens 30 minuten marineren.

 3. Halveer het broodje beleg met de komkommerlinten de saté met de saus, en de gebakken uitjes. Strek de satéprikkers eruit voor het presenteren.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker