De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje gamba

Snijd de little gem fijn. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes van 0,5 centimeter dik. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper ragfijn. Meng de rode peper door de yoghurt, rasp de limoen bij de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Toast de pitabroodjes in de broodrooster goudbruin. Pel de gamba’s en verwijder de darmkanaaltjes. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gamba’s om en om bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak de gamba’s gaar. Blus de gamba’s af met limoensap en de gembersiroop.

30 min kooktijd
Broodje gamba

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de little gem fijn. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes van 0,5 centimeter dik. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper ragfijn. Meng de rode peper door de yoghurt, rasp de limoen bij de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Toast de pitabroodjes in de broodrooster goudbruin. Pel de gamba’s en verwijder de darmkanaaltjes. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gamba’s om en om bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak de gamba’s gaar. Blus de gamba’s af met limoensap en de gembersiroop.

Snijd de pitabroodjes open en schep de little gem, komkommer en tomaat erin. Verdeel de gamba’s met ui, knoflook en de gembersiroop over de broodjes en schep als laatste een beetje saus over de broodjes.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker