Broodje gamba

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de little gem fijn. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes van 0,5 centimeter dik. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper ragfijn. Meng de rode peper door de yoghurt, rasp de limoen bij de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Toast de pitabroodjes in de broodrooster goudbruin. Pel de gamba’s en verwijder de darmkanaaltjes. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gamba’s om en om bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak de gamba’s gaar. Blus de gamba’s af met limoensap en de gembersiroop.

Snijd de pitabroodjes open en schep de little gem, komkommer en tomaat erin. Verdeel de gamba’s met ui, knoflook en de gembersiroop over de broodjes en schep als laatste een beetje saus over de broodjes.

Ingredienten

4
Personen

Broodje gamba

  • 2 kropjes little gem
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 150 ml yoghurt
  • 1 limoen
  • 4 pitabroodjes
  • 12 gamba's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 el gembersiroop

Extra nodig

  • broodrooster
  • rasp
Geef je waardering
10