- verwarm de oven voor op 190 °C.
Knoflookbrood
- Pel en hak de knoflook en meng de knoflook door de olie.
- Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met de knoflookolie.
- Rooster de boterhammen in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 7 minuten krokant.
Broccolisoep
- Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bouillon.
- Snijd de broccoli in roosjes. Schil de broccoli steel en snijd de steel in blokjes.
- Voeg de broccoli en de laurier toe aan de bouillon en kook de broccoli in circa 10 minuten gaar.
- Verwijder de laurier en pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk voor het serveren een scheutje room in de soep.
Broodsalade
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pel en halveer de ui en snijd de ui in dunne halve ringen.
- Pluk de basilicum en scheur de blaadjes in stukjes.
- Snijd de gegrilde boterhammen in blokjes.
- Meng in een kom de tomaten, ui, basilicum en het brood en roer de kappertjes, wijnazijn en olijfolie erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties