Broccolisoep met broodsalade

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • verwarm de oven voor op 190 °C.

Knoflookbrood

  • Pel en hak de knoflook en meng de knoflook door de olie.
  • Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met de knoflookolie.
  • Rooster de boterhammen in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 7 minuten krokant.

Broccolisoep

  • Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bouillon.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Schil de broccoli steel en snijd de steel in blokjes.
  • Voeg de broccoli en de laurier toe aan de bouillon en kook de broccoli in circa 10 minuten gaar.
  • Verwijder de laurier en pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk voor het serveren een scheutje room in de soep.

Broodsalade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Pluk de basilicum en scheur de blaadjes in stukjes.
  • Snijd de gegrilde boterhammen in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaten, ui, basilicum en het brood en roer de kappertjes, wijnazijn en olijfolie erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper. 

Ingredienten

4
Personen

Broccolisoep met broodsalade

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 sneetjes bruin brood
  • 100 ml olijfolie
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 g aardappelen
  • 2 stronken broccoli
  • 1 blaadje laurier
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 ml kookroom

Broodsalade

  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 takjes basilicum
  • 1 tl kappertjes
  • 3 el witte wijnazijn
  • olijfolie extra vergine
Geef je waardering
10