De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broccoli-paprikataart met geitenkaas

Deze heerlijke vegetarische broccoli-paprikataart met geitenkaas zal zeker in de smaak vallen!

60 min kooktijd
Broccoli-paprikataart met geitenkaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Pluk en hak de peterselie. Verkruimel het brood in de keukenmachine, voeg de pijnboompitten, de vijgen, peterselie, het ei, gesmolten boter en de honing toe en maal fijn. Vet de bakvorm in bedek de bodem en randen met de broodmassa, druk goed aan met een lepel en bak circa 10 minuten.

Broccoli-paprikataart met geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bak de uien en de paprika’s circa 5 minuten.

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar. Giet de broccoli af, spoel af onder koud water en laat de broccoli goed uitlekken op een theedoek. Verdeel de broccoli en het ui-paprikamengsel over de bodem en druk het geheel een beetje plat met een lepel. Meng in een kom de room, olijfolie en de eieren. Verkruimel de geitenkaas erboven. Ris en hak de rozemarijn en voeg de rozemarijn toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het geitenkaasmengsel gelijkmatig over de groente. Bak de taart in circa 30 minuten gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker