Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappels en eieren
Schil en snijd de aardappels in plakjes van circa 1 centimeter dik.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels circa 8 minuten.
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 8 minuten.
Laat ze schrikken in koud water.
Yoghurtsausje
Hak de walnoten grof
Meng de yoghurt, olijfolie en walnoten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Broccoli ovenschotel
Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet op een zeef en spoel de broccoli koud.
Vet een ovenschaal in met olie.
Giet de aardappels af.
Leg de plakken aardappel en broccoliroosjes in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en hussel voorzichtig door elkaar.
Bak in de oven in circa 10 minuten gaar.
Schep de aardappels en broccoli in de ovenschotel een keer om.
Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak nog circa 5 minuten in de oven.
Gekruide eieren
Pel de eieren.
Meng het paprikapoeder met kerriepoeder, een snufje zout en een snufje peper.
Kruis de eieren aan beide kanten in.
Rol de eieren door het specerijenmengsel.
Verhit olie in een pan en bak de eieren op laag vuur circa 5 minuten.
0 reacties