Bretonse koek
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het bakpoeder en het zout over de rand. Meng in het kuiltje de suiker, boter, ei en rasp van de citroenschil met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet de gebakvormpjes in. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de gebaksvormpjes ermee.
Amandelroom
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de banketbakkersroom met de amandelspijs erdoor. Verdeel over de deegbodems. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.
Chocoladevulling
Breng de slagroom met de honing en de boter aan de kook. Hak de chocolade en roer van het vuur af door de hete slagroom. Meng er een scheutje amandellikeur door. Schep de chocoladevulling op de gebakjes en laat circa 30 minuten in de vriezer opstijven.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
bretonse amandel-chocoladegebakjes
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee