Bretonse amandel-chocoladegebakjes

21
Makkelijk
Bretonse amandel-chocoladegebakjes

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Bretonse koek
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het bakpoeder en het zout over de rand. Meng in het kuiltje de suiker, boter, ei en rasp van de citroenschil met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vet de gebakvormpjes in. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de gebaksvormpjes ermee.

Amandelroom

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de banketbakkersroom met de amandelspijs erdoor. Verdeel over de deegbodems. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Chocoladevulling
Breng de slagroom met de honing en de boter aan de kook. Hak de chocolade en roer van het vuur af door de hete slagroom. Meng er een scheutje amandellikeur door. Schep de chocoladevulling op de gebakjes en laat circa 30 minuten in de vriezer opstijven.

Ingredienten

8
Porties

Bretonse koek

  • 260 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 160 g roomboter
  • 0.5 ei
  • 1 citroen

Amandelroom

  • 150 g banketbakkersroom
  • 150 g amandelspijs

Chocoladevulling

  • 120 ml slagroom
  • 65 g honing
  • 65 g roomboter
  • 400 g melkchocolade
  • 2 tl amandellikeur

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • 8 gebaksvormpjes
  • boter om in te vetten
Bretonse amandel-chocoladegebakjes
Geef je waardering
21