De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bread & butterpudding met dadels en oranjebloesemwater

40 min kooktijd
Bread & butterpudding met dadels en oranjebloesemwater

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bread & butterpudding met dadels & oranjebloesemwater
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes. Verwijder de pitten uit de dadels en trek het vruchtvlees uit elkaar. Kneed het brood, dadels, melk, amandelen, eieren, dadelsiroop en oranjebloesemwater naar smaak door elkaar. Vet de ovenschaal in en schep het broodmengsel erin. Besprenkel met dadelsiroop en eventueel wat oranjebloesemwater. Verdeel de boter erover en bak de bread & butterpudding in de oven in 30-40 minuten goudbruin.

Saharathee
Breng het water aan de kook. Schep de gunpowder in een theepot en schenk er een flinke scheut kokend water op. Laat een minuut trekken zonder te roeren. Schenk de thee in een glaasje en bewaar. Schenk vervolgens 2 keer een flinke scheut kokend water op de gunpowder. Gooi telkens het scheutje water weg. Roer het om en giet het af. Schenk het bewaarde beetje thee terug in de pot. Kneus de kruiden. Voeg de kruiden en suiker toe aan de thee. Vul de pot aan met kokend water. Roer goed om en laat 2 minuten trekken Schenk de thee in kleine glaasjes. Hoe langer je de thee laat trekken hoe sterker hij wordt.

Tunesische Thee
Breng het water aan de kook. Schep de gunpowder in een theepot en schenk er een flinke scheut kokend water op. Laat een minuut trekken zonder te roeren. Schenk de thee in een glaasje en bewaar. Schenk vervolgens 2 keer een flinke scheut kokend water op de gunpowder. Gooi telkens het scheutje water weg. Roer het om en giet het af. Schenk het bewaarde beetje thee terug in de pot. Schenk de rest van het kokende water erbij. Kneus de munt. Voeg de munt en suiker toe. Roer goed om en laat 2 minuten trekken. Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Snijd de citroen in plakken. Laat iedereen aan tafel zelf zijn of haar thee samenstellen. Voeg naar smaak citroen, amandelen of wat pijnboompitjes toe in het theeglas en schenk er hete muntthee op.

TIP: Serveer de thee met Zriga en Malsouka sigaartjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker