Bouw je eigen pizza

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Deeg

  • Roer de gist en bloem door elkaar. Voeg het lauwwarme water en het zout toe en kneed in circa 5 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt 10 minuten rijzen.

Saus

  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Halveer de paprika over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat circa 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Pizza

  • Verdeel het deeg in twee bollen.
  • Bestuif het aanrecht met bloem. Rol de bollen deeg met een deegroller tot dunne plakken.
  • Leg elke bodem op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de saus over de bodems.
  • Snijd de mozzarella in de dunne plakken.
  • Halveer de tomaten en snijd in dunne plakken.
  • Snijd de helft van de olijven in dunne plakken.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Beleg de pizza verder naar eigen wens, je kunt ook de pizza opdelen en iedereen zijn eigen stuk laten beleggen.
  • Bak de pizza in de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Bouw je eigen pizza

  • 7 g gist
  • 350 g bloem
  • 250 ml lauw water
  • 1 tl zout
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 oranje paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el Italiaanse kruiden
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g olijven
  • 2 tomaten
  • 4 plakken Bouw je eigen pizza

Extra nodig:

  • bakpapier
  • deegroller
  • bloem om te bestuiven
Geef je waardering
4