De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

botervis met mangosaus

Een heerlijk Surinaams gerecht van gegrilde botervis met mangosaus en groenten!

20 min kooktijd
Botervis met mangosaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Pureer de mango met de peper, komijnzaad en witte wijn in de blender. Doe de mangosaus in een pan en verwarm langzaam. Verhit de grillplaat of ovengrill voor. Bestrijk de visfilets met olie en grill ze om en om in circa 6 minuten gaar. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot de bladeren geslonken zijn. Schep de taugé door de spinazie. Schep de spinazie op de borden, leg de gegrilde botervis erop en verdeel de saus er omheen. Snijd de limoen in partjes en serveer bij het gerecht.

Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker