Botervis met mangosaus

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Pureer de mango met de peper, komijnzaad en witte wijn in de blender. Doe de mangosaus in een pan en verwarm langzaam. Verhit de grillplaat of ovengrill voor. Bestrijk de visfilets met olie en grill ze om en om in circa 6 minuten gaar. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot de bladeren geslonken zijn. Schep de taugé door de spinazie. Schep de spinazie op de borden, leg de gegrilde botervis erop en verdeel de saus er omheen. Snijd de limoen in partjes en serveer bij het gerecht.

Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Botervis met mangosaus

  • 1 mango
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 el komijnzaad
  • 200 ml witte wijn
  • 4 botervisfilets a 160 g
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 600 g spinazie
  • 100 g taugé
  • 1 limoen
Geef je waardering
16