De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boterbabbelaarijs

Wie kent ze niet? De boterbabbelaar! In kookboek De Brabander bakt van Hidde de Brabander wordt het snoepgoed verwerkt tot roomijs in dit recept. 

Boterbabbelaarijs

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Wie kent ze niet? De boterbabbelaar! In kookboek De Brabander bakt van Hidde de Brabander wordt het snoepgoed verwerkt tot roomijs in dit recept. 

Bereidingswijze

Hak de boterbabbelaars fijn in de keukenmachine. Verwarm de melk en slagroom in een pan tot 70 °C en los hierin de fijngehakte boterbabbelaars op. Meng met een garde de suiker en de eidooiers in een kom. Voeg een deel van het warme melk-roommengsel toe, roer stevig door met de garde en giet bij de rest van het melk-roommengsel in de pan. Verhit het geheel tot 80 °C, passeer het mengsel door een fijne zeef en laat het minimaal 8 uur staan in de koelkast. Draai het mengsel tot ijs in de ijsmachine. Garneer het roomijs met de extra boterbabbelaars.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

dit nep-roomijs heeft eieren erin en dus geen roomijs, en dus ook niet geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor ei of een ei-allergie. Er zijn zoveel echte roomijs recepten beschikbaar zonder ei, maar er is geen enkele te vinden op 24 kitchen. Niet echt allergievriendelijk
virella degos
11-09-2023

Ook lekker