Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de taartbodem in en bekleed met het piedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het overige deeg van de rand, kneed bij elkaar en rol opnieuw dun uit. Steek blaadjes uit het deeg met een blaadjessteker.
Gekaramelliseerde notenvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de noten in circa 12 minuten goudbruin. Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan. Voeg opnieuw suiker toe zodra de suiker gekaramelliseerd is. Blus af met de slagroom en laat koken tot de karamel is opgelost. Voeg de noten toe en roer goed door. Laat de gekaramelliseerde notenvulling afkoelen tot de bodem en de blaadjes helemaal klaar zijn.
Citroenspijs
Maal in het bakje van de staafmixer de geschaafde amandelen met de suiker fijn. Voeg het eiwit toe. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het amandelspijs. Halveer de citroen en voeg een beetje sap toe. Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het amandelspijs opstijven in de koelkast.
Opbouw
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de spijs over de bodem. Verdeel daarover de gekaramelliseerde notenvulling. Meng de eidooier met het scheutje room. Bestrijk de taartrand met het eidooier-roommengsel. Leg de uitgestoken deegblaadjes rondom de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart met het eidooier-roommengsel. Bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
70 min voorbereidingstijd
35 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties