Bosburger met friet uit de oven

4
Makkelijk
Bosburger met friet uit de oven

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.


Friet uit de oven

  • Was en snijd de aardappels in frietjes.
  • Meng in een ovenschaal de frietjes met een ruime scheut olie en zout.
  • Bak de frietjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.


Bosburger

  • Snijd de champignons fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons circa 5 minuten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Laat de champignons uitlekken in een zeef.
  • Meng in een hoge kom de champignons met de kaas en het ei. Pureer grof met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de bloem erdoor en laat in de koelkast minstens 15 minuten opstijven.
  • Maak er met bebloemde handen 4 burgers van.
  • Strooi om te paneren bloem op een bord. Verkruimel de cornflakes grof in een bord. kluts de eieren in een diep bord.
  • Wentel de burgers door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door de cornflakes.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de burgers, op laag vuur, in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.


Salade

  • Snijd de tomaten in plakken. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de kropsla. Meng in een kom de rucola en de kropsla met een scheutje olijfolie, zout en peper.
  • Beleg de broodjes met sla, de burgers, tomaat en ui.

Ingredienten

4
Personen

Friet uit de oven

  • 800 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • zout

Bosburger

  • 250 g champignons
  • olie
  • 1 teentje knoflook
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 4 waldkornbollen

Bosburger paneren

  • 2 eieren
  • bloem
  • cornflakes

Salade

  • 2 vleestomaten
  • 1 kropsla
  • 1 rode ui
  • 125 g rucola
  • olijfolie vergine
  • zout
  • versgemalen peper
Bosburger met friet uit de oven
Geef je waardering
4