Verse, smaakvolle bosbessen zijn de ster van deze verrukkelijke taart. Je maakt 'm gemakkelijk met Miljuschka's recept.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

10
Personen

Tartelettedeeg

  • 200 g bloem
  • 120 g roomboter op kamertemperatuur
  • 70 g poedersuiker
  • 1 snufje zout
  • 30 g amandelmeel
  • 1 ei

Amandelvulling

  • 70 g boter
  • 70 g suiker
  • 70 g amandelmeel
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei

Decoratie

  • 350 g bosbessen
  • poedersuiker
  • 4 eetlepels bosbessenjam

Extra nodig

  • vierkante lage bakvorm met losse bodem van 23 x 23 cm
  • mixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 40 minuten

Deeg 
Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en roer even door. Voeg de boter in stukjes toe en kneed met de hand tot kruimels. Voeg het ei toe en kneed met de handtot een stevig deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.  

Amandelvulling 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht).  

Stap 2: 
Mix de boter tot een romige crème en voeg de suiker toe. Doe het amandelmeel erbij en blijf mixen. Schraap het merg uit de vanillestokjes en voeg toe. Voeg het ei toe en mix nog even kort door. 

Stap 3: 
Pak het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd aanrecht. Bekleed de bakvorm met het deeg. Verdeel de vulling over de bodem. Bak in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen 

Decoratie 
Smeerde bosbessenjam over de taart in een gelijkmatige laag over de taartDecoreer met de bosbessen en bestrooi met poedersuiker.

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

10
Bosbessentaart
Bosbessentaart 2