Deeg
Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en roer even door. Voeg de boter in stukjes toe en kneed met de hand tot kruimels. Voeg het ei toe en kneed met de handtot een stevig deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Amandelvulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht).
Stap 2:
Mix de boter tot een romige crème en voeg de suiker toe. Doe het amandelmeel erbij en blijf mixen. Schraap het merg uit de vanillestokjes en voeg toe. Voeg het ei toe en mix nog even kort door.
Stap 3:
Pak het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd aanrecht. Bekleed de bakvorm met het deeg. Verdeel de vulling over de bodem. Bak in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen
Decoratie
Smeerde bosbessenjam over de taart in een gelijkmatige laag over de taart. Decoreer met de bosbessen en bestrooi met poedersuiker.
Meld je aan en praat mee