Éclairs
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 210 ºC (hetelucht).
Stap 2:
Breng de melk, het water, boter en zout in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel tot er een bal ontstaat.
Stap 3:
Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot het deeg begint te zweten. Dit duurt zo’n 2-3 minuten.
Stap 4:
Haal de pan van het vuur en laat een minuutje afkoelen. Roer de eieren stuk voor stuk met een garde door tot er een glad beslag ontstaat. Wacht steeds tot het vorige ei is opgenomen voor je de volgende erbij doet.
Stap 5:
Doe het in een spuitzak met een glad spuitmondje nummer 10. Spuit banen van 7 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd ruimte tussen de banen.
Stap 6:
Bak de éclairs in circa 20-25 minuten goudbruin.
Tip van Miljuschka:
Let op: als je ze te kort bakt en ze nog niet goed goudbruin zijn dan zakken ze vaak in zodra je ze uit de oven haalt.
Vulling
Stap 1:
Breng de blauwe bessen aan de kook met de citroen en het water voor ongeveer 7-10 minuten
Stap 2:
Voeg de suiker toe een kook totdat het een stroperige massa wordt. Laat het daarna volledig afkoelen.
Stap 3:
Klop de slagroom nét stijf.
Stap 4:
Meng de slagroom met de blauwe-bessenvulling tot een glad mengsel en doe dit in een spuitzak.
Stap 5:
Prik met de spuitmond of met een mesje een gaatje in één uiteinde van de éclair. Vul alle éclairs door vulling in het gaatje te spuiten. Als je de éclair vasthoudt en je voelt weerstand dan is deze goed gevuld.
Glazuur
Pureer (verse of diepvries) blauwe bessen en haal door een zeef. Van het sap wat je over heb weeg je 45 g af. Roer hier 300 g poedersuiker doorheen tot een mooi glazuur. Smeer dit op de bovenkant van de éclairs en versier eventueel met verse bosbessen.
2 reacties
Kan ik ipv geleisuiker ook ander soort gebruiken ivm diabetes?
Je zou een combinatie van een zoetstof en een geleermiddel zoals gelatine kunnen gebruiken. De structuur kan wel anders worden dan gewenst. De exacte hoeveelheden durven wij niet met je te delen. Dit is een kwestie van een paar keer uitproberen.
Groetjes,
Team-24Kitchen