De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bordje bali

30 min kooktijd
Bordje Bali

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rijst en groente 

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen circa 6 minuten. 
  • Voeg de taugé toe en kook nog 1 minuut. Giet de groente af en roer er een klontje boter door.

Pindasaus 

  • Verhit een scheutje olie in een steelpan. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roer tot een gladde massa. Voeg het water toe, roer goed door en laat het geheel circa 8 minuten op laag vuur pruttelen.

Omelet

  • Breek de eieren in een kom, roer de melk erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en schenk de helft van het eimengsel erbij. Bak de omelet in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd de omelet warm op een bord met aluminiumfolie. Herhaal dit met de andere helft van het eimengsel.
  • Snijd met een mesje vormpjes uit de omelet.

Serveren

  • Verdeel de rijst en de groente over de borden. Snijd de bosuitjes en verdeel samen met de pindasaus en de omeletvormpjes over de borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker